Lucas 1 månad

Lucas och sömnen:

Det är mycket nytt i den här stora världen utanför magen och många intryck att ta in. Det har varit mycket kvällsoro med skrik och ledsenhet och att släcka lampan gillas inte. Så han och jag har tillbringat många nätter ute i vardagsrummet för att den arbetande pappan i familjen ska få sova så bra som möjligt.

Lucas samsover med oss då han inte tycker om att ligga själv på natten, utan vill gärna ha närhet av oss.

Han är en nyfiken liten kille och ljus drar gärna till sig hans uppmärksamhet, en tänd lampa exempelvis.

Han är stark i nacken och har varit det sen födseln.

Mat:

Lucas startade sitt liv utanför magen med enbart amning. Men på grund av en svag viktuppgång fick ersättning introduceras. Först försökte vi koppmata, men det funkade inte så bra. Så efter velande fram och tillbaka så köpte vi Medelas Calma flaska. Ersättning ger vi ungefär varannan timme efter att han har ammat enligt instruktion från bvc. Jag försöker även pumpa så ofta jag kan och orkar för att öka min produktion för att vi så småningom ska kunna dra ner på mängden ersättning då jag helst av allt önskar att helamma.

Systrarna:

Våra stora tjejer är stolta över sin lillebror och vill gärna klappa, pussa, prata och titta på honom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s