Vecka 27

Pyret:

Barnet väger cirka 1000 gram. Det kan öppna ögonen och se, även om det inte finns mycket att titta på där inne i magen.
Om förlossningen skulle sätta igång under den här veckan föds barnet som modersmjölk. Men varje dag i magen gör stor skillnad för barnets mognad. Inne i magen blir barnets muskler allt starkare – den blivande mamman kan märka av i form av en och annan smärtsam fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan.
(Källa: Trygg Hansa)

Pyrets vakentid börjar bli allt mer ”fast”. Han är som mest aktiv på morgonen/tidig förmiddag och på kvällen. På dagarna tar han det ganska lugnt, likaså under natten för det mesta. Snurrar runt i magen när musik är på. Sparkarna riktas gärna mot revbenen och urinblåsan.

Jag:

Från nu så är jag sjukskriven på 50% på grund av den bråkande foglossningen och kraftiga sammandragningarna. Så jag kommer lägga mycket tid på återhämtning och vila. Men förutom dessa problem så är jag ganska tillfreds med min kropp och hur den förändras nu som gravid.

Vi åkte till Gotland för att fira jul och njuta av familjetid under jullovet tillsammans med släkt på makens sida. Jag skriver på en saga som jag ska skicka in manuset på när jag är klar. Sagan påbörjade jag för ungefär ett år sedan när vi var på Teneriffa, men den är långt ifrån klar.

Cravings: Julmust

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s