Vecka 23

Pyret:

Inne i magen kan barnet röra sig fritt i fostervattnet, det kan sparka både långt upp i magen och ända nere vid blygdbenet. Hen sväljer fostervatten och kissar ut det – det är en del av fostervattnets reningsprocess, men också ett sätt för barnet att träna sina matsmältningsorgan.

Barnet kan suga på sin tumme och gör så av och till under resten av graviditeten.
Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt med hår redan som nyfödda. Barnet kan ibland hicka när det ligger i livmodern, det kan kännas som ett rytmiskt dunkande. (Källa: Trygg Hansa)

Jag:

En regel jag måste följa nu är: Spring inte till bussen! För när jag var lite sent ute och såg bussen komma när jag hade en bit kvar till hållplatsen så sprang jag. Jag hann med bussen, men när jag skulle resa mig upp för att byta buss så kom en riktig smärta i ljumskarna. Så att springa är ingen bra ide längre, då får jag nog hellre stå mitt kast och vänta på nästa buss istället.

Fick även en släng av illamående igen, inte så kraftigt men aptiten var som bortblåst. Men det avtog sen.

Under helgen har jag försökt att ta det lugnt och bara njuta av kulan och familjetiden, även om vi har fixat med inredningen och så här hemma. Vi hittade också några av stora tjejens första bebiskläder som bebisen kommer få använda sen, bland annat en Mumin-pyjamas när vi höll på att rensa här hemma.

Cravings: Chokladpudding, capri sun, vörtbröd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s