Vecka 22

Hej vecka 22!

Från och med vecka 22 definieras fostret juridiskt som barn om det skulle födas, även om den medicinska termen fortfarande är foster ända fram till födelsen.
Inne i magen har nu barnet fått en dygnsrytm. Det både sover och är vaket. Antagligen är det som mest livligt när du vilar dig.
Nästan inga nya nervceller bildas längre, men samordningen av nervsystemet pågår nu för fullt.” (Källa: Trygg Hansa)

Pyret:

Nu börjar Pyret forma sin dygnsrytm. Han är aktiv tidigt på morgonen och hans sparkar väcker mig ibland innan mitt larm ringer. Han är också aktiv lite under förmiddagen när jag utför mina arbetsuppgifter sittande, men har jag andra uppgifter som gör att jag går mycket och är aktiv så sover han nog. Sedan är han aktiv med sitt bökande på kvällen. Märker inte av så mycket på natten längre som jag gjort tidigare.

Jag:

Foglossningen har letat sig framåt, den satt tidigare främst bak längs ländryggen. Nu känner jag av det över blygdbenet och ljumskarna. Detta gör att det är svårt att smärtfritt vända sig i sängen, gå osv.

Familjen:

Äldsta dottern (Bella) pratar gärna med magen, klappar och säger hejdå när hon ska iväg. En dag när vi hämtat Ewi på förskolan så funderade hon på om lillebror har det varmt inne i magen och tänkte att det skulle vara skönt om hon kunde krypa in i min mage och få samma värme, eller värma sig i sin egen mage.

Yngsta dottern (Ewi) har börjat fråga när lillebror ska komma och var han kommer komma ut.

Daniel håller gärna sin hand på min mage i hopp om att få känna sparkar, ibland har han tur att f göra det. Men ofta när Pyret är aktiv och man lägger en hand på magen så vänder han sig och då får man inte känna sparkarna utanpå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s