Vecka 21

Lilla du som sparkar där.

Vi undrar så vem du är.

Mamma, pappa och systrarna.

Vi väntar och längtar.

Så älskad är du redan nu.

Lilla du som sparkar där.

Hallå vecka 21!

Pyret har bökat runt i magen under dagen och håller sig gärna så långt ner som han bara kan, vid blygdbenet. Ibland kan han få till ganska hårda sparkar som gör att jag hoppar till när jag inte är beredd.

Det märks att jag börjar bli tyngre och att tyngdpunkten flyttas, detta märker jag främst i ländryggen så funderar på om det kan vara dags att börja träna lite gravidyoga för att bygga upp lite styrka och stabilitet. För tyngre blir jag och magen kommer bli större.

På nätterna är jag stundtals ganska lättväckt då jag vaknar till när jag ska andra sovställning eller när maken stiger upp trots att han gör det så tyst han kan. Så i överlag så är jag väldigt trött. Jag märker att kroppen blir ganska slut framåt mitten av eftermiddagen då jag får mer ont och känner mig ännu tyngre.

Sammandragningar kommer och går, och första dagen på nya veckan så fick jag känna av en kraftigare variant när jag var på väg ner till stallet på jobbet. Började uppifrån och spred sig nedåt och gjorde lite ont. Barnmorskan rådde mig till vila vid sammandragning och om det fortfarande gör ont under vila så ska jag ringa förlossningen. Men efter den där kraftiga sammandragningen har jag inte känt några fler liknande. Och vilar så snart jag har möjlighet.

Nu är det kombinerade skötbordet och byrån inhandlat på IKEA samt en bedside crib som vi hittade på blocket.

Idag hade jag terminens sista familjeyogapass också för en fullsatt grupp. Nu blir det en paus i min yogaundervisning tills nästa år.

4 reaktioner till “Vecka 21

   1. Livmodern tränar inför förlossningen, som omföderska känner man oftast av sammandragningar lättare än om man är förstföderska 🙂

    Från 1177:
    ”Sammandragningen startar från olika håll i livmodern och sprider sig oregelbundet över den. Hur mycket sammandragningar du har och hur de uppfattas är olika från person till person.
    Sammandragningar brukar komma oregelbundet någon eller några gånger i timmen. De försvinner ofta när du vilar eller slappnar av, men en del känner av sammandragningar även under vila.” 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s