Gotland: Lummelundagrottorna

I torsdags åkte vi till Lummelundagrottorna. Det var över 30 grader varmt denna dag. Vi började med att äta lunch på restaurangen, pannkakor valde vi alla då ingen var jättehungrig. Sedan ställde vi oss i kön för att köpa biljetterna. Det var mycket folk och visningarna var ganska fullbokade så en timme fick vi vänta. Men vi var inte sysslolösa under den timmen, nej vi besökte utställningen och tittade på kortfilmen om dom pojkar som började utforska grottorna. Intressant, vi lärde oss mycket.

Tiden gick ganska fort och snart var det dags för oss att gå upp mot ingången. Där hade vi en guide som berättade om det man såg och även lite berättelser om pojkarnas utforskande där. Man fick inte röra kalkstenen i grottan var regel nummer ett när man kom in där.

Men ett besök här rekommenderar jag när man är på ön. Väldigt häftigt och intressant upplevelse och i grottan var det bara runt 8 grader, så det var svalt och skönt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s