Gotland: Bad i Tingstäde träsk

Gotland, vår älskade favoritö. Denna sommar tillbringar vi två veckor här vilket brukar vara vanligast för oss. Vi åker hit främst på sommaren, men ibland åker vi fler gånger under årets gång. Besök hit har varit regelbundet i ungefär 9 år, från det att jag blev tillsammans med min nuvarande make som har sin familj här.

I år var första gången vi badade i Tingstäde träsk. Vi kom dit en onsdag eftermiddag för att svalka oss i värmen och det var en del folk där, men ändå ganska lugnt. Våra barn sprang först till gungorna och gungade under tiden vi la ner vår röda filt på det torra gräset och plockade fram badkläderna. Vi ropade dit barnen som glatt kom och bytte om och gick med snabba kliv ner till vattnet. Vår 4 åring hade en simväst på sig av märket Nabaiji men vår 8 åring klarar sig numera helt utan simhjälpmedel.

Min man bytte snabbt om och gick efter barnen och jag fixade lite till med vår badkasse och bytte om. Sedan gick även jag ner till vattnet.

När jag först klev i vattnet så kände jag att botten var ganska stening, inte så mjuk och mysig som på andra stränder. Även 4 åringen tyckte väl inte att det var favoritstället att bada på, det var roligare att kasta sjögräs eller kasta över små pinnar över till andra sidan av bryggan än att träna på att simma. Men 8 åringen simmade för fullt och skrattade och busade med sin pappa. Pappa Daniel busade såklart även med 4 åringen.

Efter ett tag var alla nöjda med eftermiddagsbadet och barnen plockade fram strandleksakerna och satte sig för att gräva en stund. En damm skulle det bli. Maken simmade några längder utanför bryggan under tiden. Sedan plockade vi ihop våra saker och bytte om innan vi satte oss i bilen och åkte tillbaka till norra sidan av ön där vi just nu bor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s