Andrahem-Suomi❣️Gotland❣️

Ett andrahem. Där man får vara här och nu.

När jag var liten började jag flyga till min mormor och morfar i Finland som 5 åring. Där tillbringade jag en del av varje sommarlov och ibland åkte hela familjen dit. Men ofta var jag där själv.

Varje morgon lagade min mormor mannagrynsgröt med saftsoppa. Hon la på locket så det skulle hållas varmt tills jag vaknade. Ofta höll hon mig sällskap medan jag åt och vi brukade prata om allt möjligt. Hur natten varit, drömmar jag haft, vad vi skulle göra denna dag osv. Jag brukade också få macka som var delad i små bitar med smör och korvpålägg och två tandpetare brukade var nerstuckna i två av bitarna och så åt man med hjälp av dom.

Min morfar satt ofta ute i deras uterum där det var svalt och skönt. Ofta satt han med en kniv och ett äpple i händerna. Jag brukade sätta mig mittemot och ibland pratade vi lite, ibland satt vi tysta medan han delade äpplet.

När jag var liten brukade jag och min morfar kasta luftboll. Vi låtsades att vi hade en boll som vi kastade till varandra. Då fick man använda sin fantasi för att kunna ”se” bollen.

Jag minns även mina löprundor när jag blev större. Jag sprang upp mot biblioteket och tillbaka. Ibland sprang jag längs vattnet. Nu springer jag inte längre. Fika brukade vara dukat när jag kom tillbaka.

Det var min mormor som lärde mig handarbete. Varje gång jag var där så användes symaskinen flitigt. Det intresset har vuxit sedan dess och nu handarbetar jag på flera olika sätt.

Dessa minnen bär jag med mig.

Mormor: ⭐️2009⭐️

Morfar: ⭐️2012⭐️

Finland och den lilla ort där mina morföräldrar bodde var mitt andrahem och kommer alltid finnas i mitt hjärta.

För barnens del är nog Gotland som deras andrahem. Där deras bästa farmor finns.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s