Handarbete-en form av meditation

När jag tar fram mitt garn och min virknål så kan allt runt omkring mig kopplas bort.

Min kropp varvar ner och blir lugn.

Om jag varit stressad så avtar den.

Hela mitt fokus är på det jag håller i mina händer, på det jag skapar. När jag virkar djur så virkar man ofta kroppsdel för kroppsdel. När djuret är klart så brukar jag alltid säga att det blivit fött. Vet inte varför jag säger så, kanske för att skapandet är en slags process som ska leda till ett färdigt djur.

Att virka är också givande för mina händers rörlighet. När jag har perioder då jag virkar mycket så känns händerna inte lika stela och då låser sig inte handlederna lika ofta heller. Så förutom den avkopplande biten så har det även denna funktion vilket är positivt såklart. Handlederna har tillhört dom besvärliga lederna när jag mått som sämst i reumatismen och brukar ibland krångla nu med, men inte lika mycket.

Jag håller i nuläget på att virka för välgörande ändamål bland annat.

God natt🙏🏻

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s