Thanksgiving

I Sverige firar vi inte Thanksgiving traditionellt sätt. Men i mitt facebookflöde har jag sett flera skriva om det så då tänkte jag, varför inte.

För närvarande sitter jag på en gungig morgonbåt mot Gotland dit jag och min familj ska träffa släkt på min mans sida och gå på begravning. Maken och barnen gick precis till lekrummet efter att vi ätit lunch, så då passar jag på att skriva detta inlägg.

Jag mediterade tidigare imorse och reflekterade över frågan ”vad är jag tacksam för?”. Jag kom fram till att jag är tacksam för många olika saker, men valde ut fyra saker som ligger mig varmast just nu.

Jag är tacksam för min familj. Att få vakna och somna bredvid mitt livs kärlek är en ren lycka. Att han respekterar och accepterar mig för den person jag är. Att han finns där och stöttar mig i vått och torrt och lyssnar på alla tokiga idéer jag kan få. Att just han blev pappa till våra döttrar. Att vi tillsammans får se dom växa upp och glädjas åt att dom utvecklas till unika individer som vi älskar så mycket och kan vara stolta över.

Jag är tacksam för yogan och meditationen som är en naturlig del av mitt liv. Dessa två saker håller min hälsa i schack, både kroppsligt med lederna och själsligt. Dessa två saker har lärt mig så otroligt mycket och givit mig olika verktyg som jag kan använda vid stresshantering, att komma till ro, att lyssna in kroppen och mycket mer. Och att jag kan lära ut dessa verktyg till andra.

Jag är tacksam över mitt jobb. Att hitta ett jobb jag trivs med är mycket värt. Att inte känna en motvilja när klockan ringer tidigt för en arbetsdag, utan snarare känna glädje att få träffa kollegor, barn och vårdnadshavare.

Jag är tacksam för alla människor som jag har omkring mig. Släkt, vänner, anhöriga. Som finns där, som bara är ett telefonsamtal bort. Det är mycket värt för mig, och min familj.

Jag hade kunnat skriva många fler saker, men då hade detta inlägg blivit mer som en roman.

Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s